Een belangrijke keus
Boek

Een belangrijke keus ([2016])/ Luigi Garlando, illustraties Stefano Turconi ; Nederlandse vertaling [uit het Italiaans] Irma van Welzen ; redactie Ruud van de Plassche

Tommie mag bij het jeugdteam van Inter gaan spelen. Als afscheid wordt een wedstrijd georganiseerd van de Sjalotjes tegen hun ouders, de Uien. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tommi is aanvoerder en spits van de Sjalotjes. Hij krijgt de kans om in het jeugdteam van Inter te komen spelen. Als afscheid wordt er een wedstrijd tussen de kinderen van zijn team en de ouders (de Uien) georganiseerd: de Wedstrijd van de Eeuw. De voorbereidingen van de ouders op deze wedstrijd en de eerste kennismaking met het hogere jeugdniveau gaan met veel vallen en opstaan gepaard. Een alwetende verteller houdt de nodige vaart in het verhaal met een duidelijk Milanese setting. Naast het voetbalgedeelte zijn er liefdesperikelen en baart het slaapgedrag van een kat zorgen. Humor ontbreekt niet. Het verhaal eindigt met een opsomming in vraagvorm van verhaalelementen die in de komende delen uitgewerkt moeten worden. De speelse vormgeving is identiek aan de vorige delen. Naast de karikaturale zwart-witillustraties vertellen strips deels het verhaal. Op de schutbladen staat de opstelling en voorin worden de spelers geportretteerd. Zevende deel uit de serie 'Gooal!'. Voor jongens en meisjes vanaf ca. 9 jaar een verhaal met een lage instap over een populair onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789490139315 | 159 pagina's

Titel Een belangrijke keus
Auteur Luigi Garlando
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Irma van Welzen ; Ruud van de Plassche
Type materiaal Boek
Uitgave [Nijmegen] : tuttibooks, [2016]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: In trasferta a Parigi. - Milano : Edizione Piemme, (c)2008. - (Go! ; 7)
ISBN 9789490139315
PPN 406562075
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gooal!
Boek

Gooal! (2012)

vol. 7
Uitgeleend
Luigi Garlando