Achtbaan
Boek

Achtbaan ([2016])/ Catherine Girard-Audet, illustraties en kaftontwerp: Veronic Ly ; vertaling [uit het Frans]: Iris de Haan

Maude en Léa strijden om de aandacht van een heel knappe nieuwkomer en dat brengt de twee aartsrivalen dichter bij elkaar, of toch niet? Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Zesde deel van de serie 'Het lastige leven van Léa Olivier'* over een groepje Canadese meiden, van wie Léa Olivier de hoofdpersoon is. Het boek is een weergave van gesprekken, in ruim twee maanden, met vriend(inn)en door middel van sms-jes, e-mail, chatberichten en Facebook, voorafgegaan door de naam van degene die 'spreekt'. De belangrijkste gebeurtenissen in Léa's leven worden verteld in lange e-mails aan haar vriendin Marilou, en antwoorden daarop. Aan het begin van de serie is Léa verhuisd vanuit Quebec naar Montreal, ontmoet daar nieuwe vrienden, en ruziet met een rivale, die haar beoogde vriendje probeert af te pakken. Eigenlijk gaat het hele boek over hoe ze met jongens omgaan, op wie ze verliefd zijn, wie het met wie aanlegt, ruzies en problemen, en hoe 'verkeringen' weer uitgaan. Omdat er weinig onderscheid is in de inhoud en stijl van de e-mails, kost het enige moeite om de personages te onderscheiden. Ook het feit dat Léa moeite heeft met Engels, omdat ze uit een Franstalige streek komt, wordt pas na een aantal pagina's duidelijk. Oppervlakkig geheel, wat kinderachtig omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782875802965 | 394 pagina's

Titel Achtbaan
Auteur Catherine Girard-Audet
Secundaire auteur Veronic Ly ; Iris De Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Loverval : Kennes, [2016]
Overige gegevens 394 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Tornades. - Montréal : Les éditions Les Malins, (c)2013. - (La vie compliquée de Léa Olivier)
ISBN 9782875802965
PPN 407985123
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Verliefdheid ; Sociale media ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het lastige leven van Léa Olivier
Boek

Het lastige leven van Léa Olivier (2013-...)

vol. 6
Uitgeleend
Catherine Girard-Audet