Jasper is jarig
Boek

Jasper is jarig ([2016])/ Lena Visser-Oskam & Marjan Koudijs

Jasper wordt vier jaar. De kamer is versierd en mama bakt taart. 's Middags komt er veel visite en krijgt Jasper een heel lief pluizig cadeau. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek over Jasper die vier jaar wordt. Dat wordt gevierd met familie en vrienden. Samen met zijn moeder bakt hij taarten. De grootste verrassing komt 's middags: Papa heeft een echt konijn en konijnenhok. Jasper noemt het konijn Pluis en is dolgelukkig. Thematisch prentenboek uit een serie. Achterin staat informate over het belang van voorlezen, terugkerende woorden en bij elke spread worden drie of vier voorbeeldvragen genoemd. Deze zijn erg voor de hand liggend en overbodig. Dit laatste deel maakt het boek moralistisch en betuttelend. Het verhaal zelf is zeer herkenbaar voor peuters en kleuters; feestvieren doen ze graag. De aquarellen zijn kleurrijk, paginagroot, maar stijfjes. Het taalgebruik is eenvoudig, het rijm is vaak erg geforceerd. De tekst beslaat vier regels per pagina, gedrukt in een groot, duidelijk lettertype. Eerder verschenen 'Jasper werkt in de tuin' en 'Jasper doet boodschappen'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055518524 | 33 pagina's

Titel Jasper is jarig
Auteur Lena Visser-Oskam
Secundaire auteur Marjan Koudijs
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Gebr. Koster, [2016]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Lena Visser-Oskam, auteur en Marjan Koudijs, illustrator. - Uitgave sluit aan bij het programma Opstapje van het Nederlands Jeugd Instituut
ISBN 9789055518524
PPN 406733945
Thematrefwoord Verjaardagen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands