Het wondermooie voorleesboek
Boek

Het wondermooie voorleesboek ([2016])/ Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Lies Lavrijsen

Bundel met vijf verhalen over de eerste schooldag, anders zijn en over een monster dat je komt halen als je je bordje niet leeg eet. Met grote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grote, rijk geïllustreerde bundel met vijf inleefbare vertellingen die aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. Over prins Nino die alleen naar de peuterklas wil gaan als zijn moeder mag blijven; een blauwe kat (ik-figuur) die vanwege zijn uiterlijk door niemand wordt geaccepteerd; de eerste schooldag van een nerveuze konijnenjuf; een beschuitensoep etend monster in het dorpje Lustiknie en over een prinsje dat zich niet wil wassen. De teksten van de vijf auteurs zijn weergegeven in een groot lettertype en laten zich goed voorlezen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen, met gevoel voor humor en een opvoedkundige ondertoon; verhalende, gemoedelijke schrijfstijl. Gedachten en gevoelens zijn begrijpelijk verwoord. De prenten zijn van verschillende illustratoren en beslaan enkele en dubbele pagina's. Ze zijn kleurrijk, overzichtelijk, mede dankzij contourlijnen, speels en informatief in detail. Het merendeels lage perspectief en de afsnijdingen verhogen de betrokkenheid. Fijne, gevarieerde bundel voor peuters en kleuters met fraaie schutbladen en omslag. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745757 | 152 pagina's

Titel Het wondermooie voorleesboek
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 152 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op omslag: met illustraties van o.a. Axel Scheffler - Op omslag: vrolijke verhalen voor een nacht vol zoete dromen
ISBN 9789044745757
PPN 407895434
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Schoolleven ; Sprookjesprinsen ; Jezelf zijn
Taal Nederlands