Les cowboys
DVD

Les cowboys ([2016])/ un film de Thomas Bidegain, scenario original de Thomas Bidegain et Noe Debre

Een vader gaat samen met zijn zoon op zoek naar zijn dochter die met haar geliefde van Frankrijk naar Afghanistan vertrokken is.

Recensie

Regiedebuut van de Franse scenarioschrijver Thomas Bidegain (De rouille et d'os; Un prophète) met in de hoofdrol François Damiens (Des nouvelles de la planète Mars). In 1994 bezoeken vader Alain, moeder Nicole en hun kinderen een cowboyfestival. Aan het eind van de dag is de 16-jarige dochter spoorloos verdwenen. De politie maakt zich niet druk, maar vader Alain ontdekt dat ze samen met haar iets oudere vriendje Ahmed naar Afghanistan is vertrokken. Alain zoekt jarenlang fanatiek naar haar in diverse Arabische landen, waardoor zijn huwelijk stuk loopt. Soms wordt hij vergezeld door zijn zoon, die als volwassen man ook zelf naar zijn zus op zoek gaat. Het verhaal is losjes gebaseerd op de western 'The searchers' (1957) van John Ford. De recensenten geven 3-4 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 2-12-'15) schrijft dat de film halverwege vaart en focus verliest: 'opeens is Les cowboys niet alleen een rauw gezinsdrama, maar ook een pamflet over de post 9/11-problematiek én een actiethriller'. Le Duc concludeert: 'Dankzij de krachtige performance van Damiens en de urgente thematiek scoort Les cowboys uiteindelijk toch een voldoende.' Genomineerd voor de Gouden Camera in Cannes en voor vier Césars.

Specificaties

Frans | 5425019009991

Titel Les cowboys
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Bidegain ; François Damiens ; Finnegan Oldfield
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: François Damiens, Finnegan Oldfield, Agathe Dronne. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Productions du Tresor, (c)2015 - Bevat ook: Audiocommentaar ; Interview met regisseur Jean-Paul Salomé ; Improvisaties François Damiens
ISBN 5425019009991
PPN 401988376
Thematrefwoord Zoektochten
Taal Frans

Relaties/Serie

Cinema selection
DVD

Cinema selection (2009-...)

vol.
Uitgeleend