Fantastic beasts and where to find them
DVD

Fantastic beasts and where to find them ([2017])/ directed by David Yates

De tovenaar Newt Scamander komt na een lange wereldreis aan in Amerika. Daar ontsnappen een aantal magische dieren uit zijn koffer. Hij moet alles op alles zetten om te voorkomen dat gewone mensen de dieren zien. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fantasyfilm, geïnspireerd op het boek uit 2001 van J.K. Rowling die zelf het scenario* schreef. Regisseur is David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films regisseerde. In 1926 arriveert de Britse magi-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) na een wereldreis in New York met een koffer vol magische wezens. Ongelukkigerwijs weet een aantal dieren te ontsnappen, waarna Newt naar hen op jacht moet, geholpen door bakker Jacob Kowalski, een 'dreuzel' en heks Tina Goldstein (Katherine Waterston). Ze krijgen te maken met fanatieke heksenjagers en duistere krachten. Newt schreef later het handboek 'Fabeldieren en waar ze te vinden' dat de leerlingen op Zweinstein bestuderen. De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 16-11-'16): '(...) Fantastic Beasts is een verademing. Een afwisselend komische, lugubere en ontroerende film, liefdevol gespeeld, rijk gestileerd en onvoorspelbaar tot de ontknoping, die vintage Harry Potter is. Xenofobie en racisme zijn Rowlings favoriete thema's; in Fantastic Beasts voegt (seksuele) repressie de nodige gravitas toe aan de jolige jachtpartijen op bronstige neushoorns, stelende vogelbekdieren en draken die in een theepot passen. Een veelbelovend debuut.' Genomineerd voor twee Oscars en vijf BAFTA's. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888227534

Titel Fantastic beasts and where to find them
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Yates ; Eddie Redmayne ; Katherine Waterston
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (133 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2016
ISBN 5051888227534
PPN 40874281X
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels