Moord: een inleiding
Boek

Moord: een inleiding (april 2017)/ Faye Kellerman, vertaling [uit het Engels] Tasio Ferrand

Een detective en zijn orthodox-joodse vrouw krijgen in een stadje bij Boston te maken met de moord op een studente aan de kunstacademie en vervalste Tiffany-ramen in een familiegraf.

Aanwezigheid

Recensie

De zoveelste thriller van de Amerikaanse schrijfster (1952) met detective Pete Decker en zijn geliefde orthodox-joodse vrouw Rina Lazarus. Zij moeten wennen aan het rustige leven en het saaie politiewerk in een klein stadje in de buurt van Boston. Decker leeft op als een studente aan de kunstacademie vermoord wordt gevonden en op het kerkhof waardevolle Tiffany-ramen van een familiegraf vervalst blijken te zijn. De oude rot kan een collega, een net afgestudeerd rijkeluiszoontje, de kneepjes van het vak leren, zodat er weer veel uitgelegd kan worden. Was in 'Het rituele bad' (1998) de uitweiding over orthodox-joodse rituelen nog relevant, nu stoort het de voortgang. Ook het wel en wee van hun grote gezin en de inbreng van de knappe Rina krijgen veel aandacht ten koste van de spanning. De thriller is vlot geschreven met veel dialoog, maar het meest interessante is het onderzoek naar de kunstvervalsing.

Specificaties

Nederlands | 9789402722406 | 446 pagina's

Titel Moord: een inleiding
Auteur Faye Kellerman
Secundaire auteur Tasio Ferrand
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : HarperCollins, april 2017
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Een Decker & Lazarus thriller - Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: Murder 101. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2014
ISBN 9789402722406
PPN 407903070
Genre detectiveroman
Taal Nederlands