Koorts
Boek

Koorts de memoires van Nicolaas Storm, over het onderzoek naar de moord op zijn vader ([2017])/ Deon Meyer, vertaald uit het Afrikaans door Martine Vosmaer en Karina van Santen

Nadat een besmettelijk virus bijna de gehele wereldbevolking heeft uitgeroeid, proberen Willem Storm en zijn 13-jarige zoon in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap te stichten wat geen eenvoudige opgave blijkt.

Aanwezigheid

Recensie

Een uiterst besmettelijk virus ('Koorts') veroorzaakt bijna de totale uitroeiing van de wereldbevolking. Slechts vijf procent van de mensen op aarde zal de pandemie en haar gevolgen overleven. Willem Storm en zijn dertienjarige zoon Nico overleven de Koorts. Vader Storm wil in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap stichten; dat blijkt geen eenvoudige opgave. Het boek, bestaande uit bijna 540 pagina's en 120 korte hoofdstukken, bevat de memoires van zoon Nico, inmiddels in de veertig. Vooral de moord op zijn vader blijft na al die jaren aan Nico knagen. Dit keer dus geen echte thriller van de succesvolle Zuid-Afrikaanse auteur (1958), geen Bennie Griessel of andere bekenden uit eerdere boeken. Weliswaar geen echte thriller maar desalniettemin zeer spannend, met diverse moorden en misdaden, en met een mooie plot. Kortom, een meesterlijke vertelling over onderlinge relaties, de drang te overleven en het opbouwen van een nieuwe wereld. Verrassend en goed voor 4 sterren in de VN Detective- en Thrillergids 'Doet denken aan Stephen King'.

Specificaties

Nederlands | 9789400508262 | 544 pagina's

Titel Koorts : de memoires van Nicolaas Storm, over het onderzoek naar de moord op zijn vader
Auteur Deon Meyer
Secundaire auteur Martine Vosmaer ; Karina van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 544 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Koors. - Kaapstad : Human & Rousseau, (c)2016
ISBN 9789400508262
PPN 407879102
Genre thriller
Taal Nederlands