Mama ik mis je
Boek

Mama ik mis je het waargebeurde verhaal van een klein meisje dat wanhopig graag naar huis wil ([2017])/ Cathy Glass, vertaling [uit het Engels]: Jolanda te Lindert

Persoonlijk verslag van een pleegmoeder van een jong meisje, de strijd die ze moest voeren over haar voogdij en haar eigen worstelingen.

Aanwezigheid

Recensie

Op de dag dat Alice in Cathy's pleeggezin geplaatst zou worden, krijgt Cathy een belletje van de maatschappelijk werkster: 'Haar moeder heeft haar ontvoerd!' En gezien de labiele toestand van Alice' moeder, die drugsverslaafd en geestelijk ziek is, is het zaak dat Alice snel gevonden wordt. Het duurt drie dagen, voordat ze veilig, maar wel getraumatiseerd wordt gevonden en alsnog in Cathy's gezin wordt opgenomen. Cathy sluit het meisje in haar hart en als ze erachter komt, hoe Alice' toekomst eruitziet, zet ze alles op alles om een veilig thuis voor haar te vinden. De auteur, die zelf al meer dan vijfentwintig jaar pleegmoeder is, weet als geen ander hoe het eraan toegaat in dat wereldje, wat haar verhaal heel realistisch en voor andere pleegouders wellicht herkenbaar maakt. Voor hen die er niet zo veel van afweten, is het vooral aangrijpend, ontroerend, schrijnend - en soms onbegrijpbaar. Dit is zo'n verhaal van het soort dat binnenkomt en zich maar moeilijk weer uit je hoofd laat verdrijven. Misschien geen boek dat je ter ontspanning leest, maar wel een die het lezen waard is. De auteur schreef eerder over twee van haar pleegkinderen met problemen: 'Hou je van me?' (2014)* en 'Mama gezocht' (2015)**.

Specificaties

Nederlands | 9789022580028 | 317 pagina's

Titel Mama ik mis je : het waargebeurde verhaal van een klein meisje dat wanhopig graag naar huis wil
Auteur Cathy Glass
Secundaire auteur Jolanda te Lindert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 317 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: I miss mummy. - Londen : HarperCollins, 2010
ISBN 9789022580028
PPN 407878173
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pleegzorg; Groot-Brittannië; Verhalen ; Pleeggezinnen; Groot-Brittannië; Verhalen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pleegzorg