Buiten spelen
Boek

Buiten spelen ([2017])/ Minke van Dam, tekeningen: Stef Ringoot ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Vind je het fijn om buiten te spelen? Lees hoe leuk dat kan zijn, waar je (veilig) kunt spelen en ook als het geen mooi weer is. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over buiten spelen uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boeken met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In tien hoofdstukken wordt ingegaan op vragen als: wat is er leuk aan buiten spelen, waar kun je spelen, hoe speel je veilig en is het gezond? Het onderwerp wordt ingeleid met een stripachtige kijkplaat van een speelplaats. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto van verschillende spelende kinderen, met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meer kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten, in korte zinnen en in de tegenwoordige tijd, zijn geschikt om zelf te lezen en om voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Leuk is dat de foto's in deze van oorsprong Nederlandse uitgave herkenbaar zijn voor kinderen in Nederland. Het thema zal kinderen ook aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789001876302 | 24 pagina's

Titel Buiten spelen
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Stef Ringoot
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/17
ISBN 9789001876302
PPN 409163309
Rubriekscode 433.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buiten spelen (werkwoord)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes