Water in beweging
Boek

Water in beweging ([2017])/ Tammy Enz, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Doe de zeven proefjes en ontdek van alles over water. Stapsgewijze uitleg van o.a. het maken van een regenboog en planten laten zweten. Zo leer je over o.a. de kringloop, verdamping en condensatie. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek EXPERIMENTEN ENZ

Recensie

De aarde onderzoeken als het gaat om 'water in beweging'? Voer de zeven proefjes uit en je weet een heleboel meer over waterkringloop, verdamping, transpiratie en condensatie, neerslag, grondwater filteren en ontzouting. Elk 'hoofdstuk' start met een dubbele pagina informatie in woord en beeld - de tekst is compact en duidelijk, vetgedrukte woorden worden onder aan de bladzijde uitgelegd, realistische kleurenfoto's en een enkele schematische kleurentekening ondersteunen de tekst. Na de informatie volgt uitleg van de proef: een lijstje met benodigdheden (huis-, tuin- en keukenmaterialen), een duidelijk stappenplan met ondersteuning van procesfoto's en een enkele tip. Een extra educatief element is dat de verbinding tussen praktijk (proefje) en theorie (informatieve tekst vooraf) gemaakt wordt, waardoor informatie en ervaring beter te begrijpen en te onthouden is. Met ook achterin een woordenlijst, verder verwijzingen en een register. Maakt deel uit van de serie 'Onderzoek onze aarde'*. Rijke uitgave die 'leren door te doen' koppelt aan een actueel thema, aanrader voor elke basisschool. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410076 | 32 pagina's

Titel Water in beweging
Auteur Tammy Enz
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Liquid planet. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Discover earth science)
ISBN 9789463410076
PPN 408335610
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten ; Water
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten

Relaties/Serie

Onderzoek onze aarde
Boek

Onderzoek onze aarde (2017)

vol.
Uitgeleend