Bergen
Boek

Bergen ([2017])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Hiskia Peters

Ga mee op ontdekkingsreis door de bergen en lees o.a. hoe je hier kunt overleven en welke ontdekkingsreizigers er zijn geweest. En vooral wat de bedreigingen zijn en wat we eraan kunnen doen. Met tijdlijn, wereldkaart en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ingezoomd wordt op het onderwerp bergen. In tien hoofdstukken van twee tot vier bladzijden gaat de auteur in op o.a. de verschillende soorten bergen, het ontstaan ervan, berglandschappen, bergtochten en over leven in de bergen. Het mooi verzorgde boek bevat overzichtelijke tekstblokken in twee kolommen. Bij elk hoofdstuk staan een of twee kaders staan met de volgende pictogrammen: 'Niet vergeten' (over wat je nodig hebt op ontdekkingstocht), 'Echt waar?!?' (over informatie die je nooit had verwacht), 'Wie is dit?' (informatie over ontdekkingsreizigers en wetenschappers) en 'Natuurbehoud' (over gevaren voor het milieu). De teksten worden ondersteund door heldere kleurenfoto's met bijschriften. Bevat voorin een inhoudsopgave en achterin een wereldkaart, feitenlijst, moeilijke-woordenlijst, register en 'meer-weten-tips'. De uitgave uit de serie 'Op ontdekkingsreis'* is geschikt voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755599 | 48 pagina's

Titel Bergen
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mountains. - North Mankato, Minnesota : Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Explorer travel guides)
ISBN 9789461755599
PPN 408335718
Rubriekscode 567.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebergte
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bergen

Relaties/Serie

Op ontdekkingsreis
Boek

Op ontdekkingsreis (2017)

vol.
Uitgeleend