Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kasteel in zicht!
Boek

Kasteel in zicht! op avontuur in kastelen van Nederland en Vlaanderen ([2017])/ Ida Schuurman, met tekeningen van Irene Goede ; redactie Annelies Fontijne en Eva van Leeuwen

Elk kasteel heeft zijn eigen spannende verhaal. Lees ook over de functie en ligging van een kasteel, de geschiedenis, de bewoners, de kerkers en spoken van kastelen in Nederland en Belgie. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit mooi vormgegeven boek staat allerhande informatie over alle kastelen in Nederland en Vlaanderen. Na een grote kijkplaat van een doorsnede van een kasteel volgt een duidelijke inhoudsopgave. Het eerste hoofdstuk start bij de middeleeuwen, de tijd dat er honderden kastelen waren. Daarna volgen er hoofdstukken over o.a. de bouw, de functie en de vorm van een kasteel. Ook aan de orde komen: wonen in een kasteel, kerkers en gevangenissen en aanvallen op een kasteel. De doorlopende tekst wordt aangevuld met zowel sierlijke als functionele kleurentekeningen en blokjes tekst in de marge met interessante weetjes. Na ieder hoofdstuk volgen twee blauwe spreads over een specifiek kasteel. Het laatste hoofdstuk spoort de lezer aan zelf een kasteel te bezoeken. Er volgt een kaart van Nederland en België met 35 kastelen en daarnaast informatie over de kastelen. Achterin is een verklarende woordenlijst van moeilijke begrippen opgenomen. Een compleet boek van een ervaren auteur en illustrator over een onderwerp dat veel kinderen aanspreekt. Volgens de auteur is een kasteel voor hen vaak de eerste kennismaking met de geschiedenis. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567214 | 105 pagina's

Titel Kasteel in zicht! : op avontuur in kastelen van Nederland en Vlaanderen
Auteur Ida Schuurman
Secundaire auteur Irene Goede ; Annelies Fontijne
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 105 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
ISBN 9789059567214
PPN 407959785
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen; Nederland; Geschiedenis ; Kastelen; Vlaanderen; Geschiedenis
Trefwoord Gelderland
Kastelen; Bouwkunst
Ammerzoden
Bergh
Doornenburg
Doorwerth
Bergh, kasteel-
Doornenburg, kasteel-
Doorwerth, kasteel-
Ammersoijen, kasteel-
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen