Mijn vrije tijd [Makkelijk lezen]
Boek

Mijn vrije tijd [Makkelijk lezen] ([2016])/ Charlotte van den Berg, redactie en vormgeving: Nicolet Oost Lievense ; beeld: Edwin Wiekens, Shutterstock

Gamen, muziek luisteren of winkelen. Lees wat je in je vrije tijd allemaal kunt doen. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In veertien korte hoofdstukken staat wat jongeren in hun vrije tijd kunnen doen. Het gaat hierbij om heel algemene Nederlandse gebruiken en opvattingen zoals het meenemen van een bosje bloemen als je op bezoek gaat. Thema's van hoofdstukken zijn o.a.: hobby, uitgaan, winkelen, op bezoek en sporten. Ieder hoofdstuk is twee bladzijden groot. Een gekleurde rand met hoofdstuktitel omkadert de tekst. De tekst zelf staat in een schreefloos lettertype op een witte ondergrond. Bij de teksten staan tips in een groen kader. Een tip gaat bijvoorbeeld over gameverslaving of de radio uitzetten als je bezoekt hebt. In de prettig leesbare tekst met volwassen taalgebruik, staan soms sites genoemd waar meer informatie over het onderwerp te vinden is of een verwijzing naar een ander boek uit de reeks. De gebruikte kleurenfoto's passen goed bij de situaties. Het fotomodel lijkt op iemand met een multiculturele achtergrond. Dit boek (A4-formaat) uit de reeks 'Mijn leven: zelf denken, zelf doen'* kan goed gebruikt worden in de bovenbouw van het vmbo, niveau 1 en 2 van het mbo en voor NT2, ook voor volwassenen. Bij de serie zijn digitale lessen voor klassikaal gebruik beschikbaar. Vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962617 | 31 pagina's

Titel Mijn vrije tijd [Makkelijk lezen]
Auteur Charlotte van den Berg
Secundaire auteur Nicolet Oost Lievense ; Edwin Wiekens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2016] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789086962617
PPN 407620435
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrijetijdsbesteding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrijetijdsbesteding

Relaties/Serie

Mijn leven
Boek

Mijn leven zelf denken, zelf doen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Charlotte van den Berg