Creatieve fotografie
Boek

Creatieve fotografie 50 wegen naar unieke foto's ([2017])/ Michael Freeman, vertaling [uit het Engels]: Claudia Dispa ; redactie: Vitataal

De Britse reportage-fotograaf Michael Freeman behandelt aan de hand van veel voorbeelden allerlei aspecten van het maken van unieke, eigen foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de toepassing van creativiteit in fotografie door de vooraanstaande Britse reportage-fotograaf Michael Freeman (1945). In vijftig hoofdstukken van elk vier pagina's worden verschillende aspecten van creativiteit ('wegen' genoemd) behandeld voor het maken van unieke, eigen foto's. Van visuele vaardigheden als compositie, belichting en timing tot het gebruik van nieuwsgierigheid, concept of verhaal, realisme, mysterie, surrealisme, inspiratiebronnen, persoonlijke lijn, licht, kleur en beeldbewerking (zonder veel in te gaan op techniek). Hij doet dat aan de hand van vooral voorbeelden van hemzelf (van veelal in Azië gemaakte foto's), maar ook van zo'n twintig andere hedendaagse (Frans Lanting, Harry Gruyaert, Trent Parke, Alec Soth) of beroemde oudere fotografen (Eugène Atget, Richard Avedon, Ernst Haas, Paul Strand). Ook met citaten van bekende fotografen (Bill Brand, Diane Arbus). Rijk geïllustreerd met fraaie, grote foto's in kleur en meerdere in zwart-wit. Met register. Van de auteur verschenen reeds ruim zestig boeken over fotografie. Fraaie, verzorgde, informatieve uitgave ter inspiratie voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789048314058 | 223 pagina's

Titel Creatieve fotografie : 50 wegen naar unieke foto's
Auteur Michael Freeman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Claudia Dispa
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 223 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Fifty paths to creative photography. - ILEX, 2016
ISBN 9789048314058
PPN 407950028
Rubriekscode 763
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Digitale fotografie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Digitale fotografie