Lang & gelukkig
Boek

Lang & gelukkig ([2017])/ Kiera Cass, uit het Engels vertaald door Hanneke van Soest

Bundeling van verhalen waarin de koningin, Maxon, Aspen en anderen hun kijk op de Selectie vertellen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Selection-serie over de 17-jarige America Singer omvat inmiddels al een aantal aanvullende verhalen over de andere personages in de serie. In dit deel zijn vier van deze reeds gepubliceerde verhalen gebundeld. De koningin, de moeder van Maxon, vertelt haar selectieverhaal, terwijl Maxon zijn kant van zijn ontmoeting met America deelt. Ook Aspen en Marlee komen aan het woord, doordat een eerder beschreven scène nu door hun ogen wordt gezien. De hoofdstukken worden begeleid door onnodige introducties van de schrijfster, die het inlevingsvermogen van de lezer onderschat. Afgezien van de niet eerder verschenen hoofdstukken over Celeste, Lucy en wat er met andere kandidaten na 'De one' is gebeurd, voegt dit boek weinig toe aan de serie. De verhalen tonen naïeve en oppervlakkige vrouwen enerzijds en arrogante egoïstische mannen anderzijds. Bovendien zijn de gevoelens en acties van de personages voorspelbaar en doet het taalgebruik denken aan een pre-feministische tijd waarin vrouwen onderdanig waren en overdreven lieflijk praatten. De manier waarop America door iedereen wordt geprezen is vermakelijk. Geschikt voor fans van de populaire Selection-serie, die meer willen lezen over de andere personages rondom America Singer en deze aanvullingen zullen waarderen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000352081 | 334 pagina's

Titel Lang & gelukkig
Uniforme titel Lang en gelukkig Liefde overwint alles
Auteur Kiera Cass
Secundaire auteur Sandra Suy ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2017]
Overige gegevens 334 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Liefde overwint alles - Omslag vermeldt: Best of YA - Illustraties (c)2015 by Sandra Suy - Vertaling van: Happily ever after: companion to the selection series. - New York : HarperCollins Publisher, (c)2015. - (The selection stories)
ISBN 9789000352081
PPN 407789642
Genre science-fiction - romantische verhalen - verhalenbundel
Thematrefwoord Verliefdheid ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Selection-serie
Boek

Selection-serie (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Kiera Cass