Grasje hier, grasje daar
Boek

Grasje hier, grasje daar Rhino en zijn vrienden ([2016])/ Jennine Staring, met illustraties van Martine van Nieuwenhuyzen ; redactie Jeroen Hoogerwerf

Op een dag verschijnt Rhino, een jonge neushoorn, ineens op de Afrikaanse savanne. samen met de andere dieren beleeft hij allerlei avonturen. Vijftien verhalen met zachtgekleurde illustraties over allerlei emoties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Eens op een keer is Rhino, de jonge neushoorn, ineens op de Afrikaanse savanne. Over hem, zijn vriend Aapje en andere dieren gaan de verhalen in deze voorleesbundel. Het zijn vijftien verhalen die steeds iets vertellen over gevoelens. Onderwerpen als vriendschap, vervelen, heimwee, je zorgen maken en durven komen aan bod. Bij elk verhaal staan prachtige, ingekleurde potloodtekeningen van Rhino en zijn vrienden die goed bij het verhaaltje passen. De zachte tinten maken het geheel aantrekkelijk om te bekijken. De zinnen zijn vaak kort, wat soms de vaart haalt uit vloeiend voorlezen. De verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en kunnen helpen bij het bespreekbaar maken van emoties. Met hier en daar wat humor laten deze dieren zien dat sommige gevoelens heel normaal zijn. Mooi, sfeervol boek dat goed te gebruiken is in de klas en thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740459 | 64 pagina's

Titel Grasje hier, grasje daar : Rhino en zijn vrienden
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Martine van Nieuwenhuyzen ; Jeroen Hoogerwerf
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2016]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
ISBN 9789491740459
PPN 40738085X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Emoties ; Dieren
Taal Nederlands