Werkwagens in actie
Boek

Werkwagens in actie ([2016])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Welke werkvoertuigen zijn er allemaal? Kennismaking met o.a. de brandweerwagen, betonwagen, straatveger, bestelwagen en de tankauto. Hardkartonnen kijk- en zoekboek met paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hardkartonnen kijk- en zoekboek met gewatteerd omslag over diverse werkvoertuigen waaronder de brandweerwagen, tankauto, bestelwagen, vuilniswagen en diverse vrachtwagens, groot en klein. Alle bladzijden hebben twee afgeronde hoeken. Centraal staat een computervervaardigde illustratie in felle kleuren die het grootste deel van de spread inneemt. Mensfiguren en voertuigen ogen als speelgoed. De beschrijvende tekst, beperkt tot maximaal drie zinnen per dubbele pagina, staat links- of rechtsboven in de tekening. Aan de linkerzijde is een kolom met vragen over de illustratie ('Wie staan er allemaal in de rij voor een pizza?'). Aan de rechterzijde is een kolom 'Zoek en vind', waarin stukjes uit de grote illustraties zijn afgebeeld, die in de grote illustratie gezocht moeten worden. Op de zesde en afsluitende spread is een herhaling van enkele werkwagens onder de titel 'Weet jij het nog?'. Dit deel is een van de vier boeken over allerlei voertuigen en machines uit de serie 'Kleine Bengel ontdekt ...'*. Niet vernieuwend of verrassend, maar qua onderwerp aantrekkelijk voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072120

Titel Werkwagens in actie
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les camions avec Simon. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2014. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463072120
PPN 408031484
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend