Mees Kees langs de lijn
DVD

Mees Kees langs de lijn ([2017])/ een film van Anniëlle Webster, scenario Tijs van Marle

Meester Kees en groep 6B werken hard aan een toekomstproject, maar ze moeten ook trainen voor een voetbaltoernooi. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vierde Mees Kees-film heeft een eigen verhaal, geïnspireerd op de boeken van Mirjam Oldenhave en kent een nieuwe regisseur, debutant Anniëlle Webster en ook een nieuwe hoofdrolspeler, Leendert de Ridder. In de derde film* zwaaiden de kinderen uit groep 8 en Mees Kees af, maar nu speelt het verhaal weer in groep 6B. Mees Kees werkt met de kinderen in het kader van een toekomstproject hard aan een tijdmachine, maar directeur Dreus (nog steeds Sanne Wallis de Vries) wil dat ze gaan trainen voor het schoolvoetbaltoernooi. Intussen wordt de moeder van Kees (opnieuw Raymonde de Kuyper) ziek en verandert zijn huishouden in een chaos. De kinderen komen te hulp. De recensenten zijn het onderling niet eens en geven 2 of 3 sterren. Herien Wensink (NRC 6-12-'16) vindt De Ridder te flegmatiek, de formule uitgeput en de film 'wel erg goeiig en zoet.' Pauline Kleijer (Volkskrant 8-12-'16) daarentegen schrijft: 'Het recept werkt nog steeds uitstekend (...) is vertrouwd vrolijk van toon en toch licht melancholiek. Een lieve, gedegen jeugdfilm met een opbeurende boodschap voor iedereen die weleens worstelt met te hoge verwachtingen.' De film kreeg de status van Gouden Film (100.000 bezoekers). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045248307

Titel Mees Kees langs de lijn
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anniëlle Webster ; Leendert de Ridder ; Sanne Wallis de Vries ; Mirjam Oldenhave ; Tijs van Marle
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : E One, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (79 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Jelle Stout, Ole Kroes. - Nederlands gesproken, Nederlands of Engels odnertiteld - Gebaseerd op een boek van Mirjam Oldenhave - Videoversie van de film: Nederland : PV Pictures, 2016
ISBN 8713045248307
PPN 408513551
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands