De terugkeer
Boek

De terugkeer ([2017])/ Chris Weitz, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs

Donna is terug in New York, waar Jefferson probeert de overlevers samen te laten werken. Intussen azen verschillende partijen op de codes voor de kernwapens. Kunnen Jefferson en Diana een ramp voorkomen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met Britse militaire hulptroepen keert Donna terug in New York waar de chaos compleet is. Jefferson heeft geprobeerd de opstandige tieners samen te laten werken maar Chapel ruikt macht. Hij weet de codes voor het afvuren van kernwapens te pakken te krijgen, maar ook anderen azen op de codes om daarmee de macht over de wereld in handen te hebben. Jefferson en Donna proberen temidden van alle geweld een ramp te voorkomen. Derde en laatste, niet los te lezen deel van de trilogie 'Overlevers'* over een wereld waarin een vreselijke ziekte de bevolking van Amerika voor 99% heeft uitgeroeid en waarin jonge mensen proberen te overleven. Het verhaal raast door naar de bloedige finale, blijft spannend, bevat ook weer veel wrede actie en heeft alle kenmerken van andere boeken met hetzelfde thema (denk aan 'Lord of the Flies'). De karakters zijn stoer, rebels, direct, aanhankelijk en wreed, maar voor de doelgroep zeker herkenbaar. De auteur is ook filmregisseur van o.a. 'The Twilight Saga: New Moon'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021807874 | 220 pagina's

Titel De terugkeer
Auteur Chris Weitz
Secundaire auteur Anne-Marieke Buijs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2017]
Overige gegevens 220 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The revival. - New York : Little, Brown Books for Young Readers, (c)2016. - (The young world ; 3)
ISBN 9789021807874
PPN 407940464
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Overlevers
Boek

Overlevers (2014-...)

vol. b. 3
Uitgeleend
Chris Weitz