Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Botanische tuinen in Nederland
Boek

Botanische tuinen in Nederland ([2017])/ Rolf Roos & Joke 't Hart (red.), met tekstbijdragen van: Yvonne van Andel, Bartjan Bakker, Jan-Jaap Boehlé, Pieter Blank, Maarten van Bodegraven, Annette Broekhuizen, Juul van Dam, Rob Dol, Janko Duinker, Gert Fortgens, Renske Ek, Reinout Havinga, Pieter Hoogterp, Jan Jansen, Akkie Joosse, Jop de Klein, Ingrid Kruissen, Nick Meijdam, Johan van der Molen, Huub Olde Loohuis, Rutger Polder, Chantal Posthouwer, Nils van Rooijen, Hans van Roon, Hanneke Schreiber, Chantal Vansuyt, Adelien Vis, Arend Wakker, Nico van der Wel, Jan Willem Zwart ; eindredactie: Anneke Brouwer en Nico van der Wel

Overzicht in woord en beeld van de 25 bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen aangesloten tuinen, met per tuin onder meer informatie over het karakter, de collectie, historie en de twee bijzonderste planten.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht in woord en beeld van de 25 bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen aangesloten tuinen, 'waar planten worden beheerd en behouden ten behoeve van wetenschap, natuurbehoud, educatie of tentoonstellingen'. Elke tuin heeft zijn eigen accenten en collectie, maar overkoepelend doel is samenwerken bij het bijdragen aan het behoud van biodiversiteit, onder de vlag van het nieuwe merk 'Hortus - botanic guardians'. Na een inleiding over de geschiedenis van zo'n vierhonderd jaar worden van de afzonderlijke tuinen steeds beknopt het karakter, de collectie, historie en de twee meest bijzondere planten, de kroonjuwelen, besproken. Dat laatste sluit aan bij de tentoonstelling 'Kroonjuwelen' waarbij in 2017 vierhonderd bijzondere planten in de spotlight staan. Met fraaie kleurenfoto's, kaart van Nederland waarop de tuin globaal wordt aangegeven, tuinplattegrond, website. Achterin aandacht voor heden en toekomst van de botanische tuinen. Aantrekkelijke gids voor een breed publiek en een uitnodiging om de tuinen te bezoeken.