Wat moet je doen met een idee?
Boek

Wat moet je doen met een idee? ([2016])/ Kobi Yamada (tekst), Mae Besom (illustraties) ; redactie: M.H. Clark & Amelia Riedler ; vertaling [uit het Engels]: Lourens van Veluw

Een kind (ik-figuur) heeft een idee. Als zijn zelfvertrouwen groeit, groeit het idee ook. En dan gebeurt er iets bijzonders! Filosofisch prentenboek met zwart-witillustraties, die steeds kleurrijker worden. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De naamloze ik-figuur, een kind, heeft een idee. Het kind twijfelt echter. Is het een briljant, vreemd of onuitvoerbaar idee? Omdat het idee maar blijft knagen en zich nadrukkelijk opdringt, gaat de ik-figuur bij anderen te rade. Die wuiven het idee weg en doen het af als onzinnig. Het idee is echter volhardend en blijft in zijn hoofd zitten. Ze worden zelfs vrienden, metaforisch bedoeld voor het innestelen en uitvoeren van een plan. Eenmaal uitgevoerd ziet de omgeving er heel anders uit. De moraal: goede ideeën daadwerkelijk uitvoeren kunnen bijdragen aan een betere leefwereld. Dit prentenboek met filosofische inslag is knap geïllustreerd. De potloodtekeningen hebben in het begin maar enkele kleuraccenten. De blaadjes in de tekening en het idee, een soort ei op kromme pootjes en een kroontje op, hebben kleur. De rest is zwart-wit. Naarmate het idee zich krachtiger in het brein van de hoofdfiguur nestelt, wordt de wereld kleurrijker. Bijzondere, niet eenvoudige thematiek. Het zal vooral tot wasdom komen als een voorlezer of leerkracht ondersteuning biedt. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082545371

Titel Wat moet je doen met een idee?
Auteur Kobi Yamada
Secundaire auteur Mae Besom ; M.H. Clark ; Lourens van Veluw
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Paolo, [2016]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: What do you with an idea? - Seattle : Compendium Inc., (c)2013
ISBN 9789082545371
PPN 407569111
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen ; Zelfvertrouwen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst