Mien Ruys
Boek

Mien Ruys tuinarchitect 1904-1999 : de complete biografie : zoeken naar de heldere lijn (2017)/ Leo den Dulk, eindredactie en bewerking Anne Mieke Backer

Biografie over de invloedrijke Nederlandse tuinarchitect, haar persoonlijke ontwikkeling, haar vormingsjaren, inspiratiebronnen, visie, loopbaan, projecten en ontwerpen.

Aanwezigheid

Recensie

Mien Ruys, Nederlands eerste vrouwelijke tuinarchitect met internationaal aanzien, heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de tuin- en landschapsarchitectuur in de twintigste eeuw. Geïnspireerd door de Duitse moderne tuinkunst, kunststroming 'De Stijl' en de avant-gardistische beweging 'de 8 en Opbouw' onderscheidde zij zich van haar tijdgenoten. Haar ontwerpen kenmerkten zich door strakke vormen. Ze pionierde met vaste planten en weelderige beplanting. Deze biografie schetst een zo volledig mogelijk beeld van haar persoonlijke ontwikkeling, haar vormingsjaren, inspiratiebronnen, visie en loopbaan. Naast een aantal projecten die uitgebreid zijn beschreven, omvat de oeuvrelijst al haar bekende werken. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's, schetsen en ontwerpen in zwart-wit en kleur. Een boeiende biografie over deze gedreven, artistieke vrouw die de tuinkunst naar een hoger plan heeft gebracht. Interessant voor tuin- en landschapsarchitecten, (kunst)historici, vormgevers, en andere geïnteresseerden in tuinarchitectuur. Met noten, literatuuropgave en register.

Specificaties

Nederlands | 9789069060514 | 320 pagina's

Titel Mien Ruys : tuinarchitect 1904-1999 : de complete biografie : zoeken naar de heldere lijn
Uniforme titel Zoeken naar de heldere lijn
Auteur Leo den Dulk
Secundaire auteur Anne Mieke Backer
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Uitgeverij de HEF publishers, 2017
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave en register - Met samenvatting in het Engels
ISBN 9789069060514
PPN 408715413
Rubriekscode 638.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruys, Mien; Biografieën ; Tuinarchitectuur; Nederland; geschiedenis
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Ruys