Piyo
Boek

Piyo tjiep, tjiep hoera ([2017])/ Satoshi Iriyama, Nederlandse tekst [vertaald uit het Japans] van Lucia Foekens

Kuikentje Piyo wordt wakker en wenst iedereen goedemorgen. Na het buiten spelen krijgt hij van mama een heerlijke donut. En steeds zegt Piyo 'tjiep tjiep'. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zachtgekleurde illustraties en een geluidsknop bedekt met zachte stof. Vanaf ca. 9 maanden.

Recensie

Piyo is een klein kuikentje dat 's morgens eerst 'goedemorgen' wordt gewenst door de zon en daarna door zijn mama. Dan gaat hij naar buiten en ziet daar de kikkers, waarna hij trek krijgt en thuis van mama een heerlijke donut als ontbijt krijgt. Klein, vierkant prentenboekje met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. Door een uitgestanste cirkel in alle bladzijden steekt het zachtgele, aaibare buikje van het kuikentje naar buiten. Als je er op drukt geeft het een piepgeluidje. Op de rechterbladzijde staat Piyo in steeds wisselende poses afgebeeld tegen een witte ondergrond. Op de linkerbladzijden steeds een paginagrote tekening van o.a. het kippenhok, de kikkers en een bordje met Piyo's donut. De tekst bestaat uit een enkel zinnetje op elke bladzijde, waarbij de woorden 'Tjiep Tjiep' met een muzieknootje aangeven wanneer op Piyo's buik moet worden gedrukt. De illustraties zijn simpel, maar warm en vriendelijk van sfeer in ietwat diffuse pasteltinten. Beetje vreemd is dat het woordje 'hoera' uit de titel niet in het boek terugkomt. Aardig, vriendelijk boekje voor grotere baby's en kleine dreumessen. Tegelijkertijd verscheen ook 'Piyo : kiekeboe'*. Vanaf ca. 9 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789071501968

Titel Piyo : tjiep, tjiep hoera
Uniforme titel Tjiep, tjiep hoera Piyo tjiep, tjiep hoera
Auteur Satoshi Iriyama
Secundaire auteur Lucia Foekens
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : [Leonon Media], [2017]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Leer woordjes met Piyo - Vertaling van: Piyo Piyo goaisatsu. - Tokyo : Gakken Co., Ltd, (c)2010
ISBN 9789071501968
PPN 40803730X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Dagritme ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands