De grote Geronimo Stilton omnibus
Boek

De grote Geronimo Stilton omnibus ([2016])/ Geronimo Stilton

Bundeling van drie verhalen. Muis Phileas Fogg probeert in tachtig dagen rond de wereld te reizen; drie piratenmuizen ontvoeren een professor naar de prehistorie en Geronimo gaat als verslaggever naar de Olympische Spelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bundeling van drie boeken van Geronimo Stilton uit verschillende series. Eerst het historische verhaal 'Reis om de wereld in 80 dagen' van Jules Verne, waarin het oorspronkelijke verhaal nauwgezet wordt gevolgd; alleen zijn de mensen hier muizen. In zeer toegankelijke taal wordt beschreven hoe Phileas Fogg met zijn trouwe Passepartout de reis volbrengt. Gevolgd door het stripverhaal 'Op naar de prehistorie!' over een drietal piratenkatten dat een professor ontvoert en hem laten verkommeren in de prehistorie. Geronimo en zijn familie reizen door de tijd om hun professorale vriend te redden. En tot slot het sportieve verhaal 'Geheime missie: Olympische Spelen' waarin Geronimo Stilton (ik-figuur) als verslaggever voor De Wakkere Muis en als reporter voor de televisie naar de Olympische Spelen in Ratfurt wordt gestuurd. In het vliegtuig blijkt Speurneus Teus ook op weg te zijn naar de Olympische Spelen, omdat er in zijn ogen iets mysterieus aan de hand is. De typografie van het eerste en derde verhaal, waarbij woorden die de nadruk moeten krijgen in diverse kleuren en in fantasieletters gedrukt zijn, maakt het lezen gemakkelijk en draagt bij aan de humor en toegankelijkheid. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923510

Titel De grote Geronimo Stilton omnibus
Uniforme titel De reis om de wereld in 80 dagen Op naar de prehistorie Geheime missie
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Jules Verne ; Paolo Antista ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2016]
Overige gegevens 156, 48, 77 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Bevat: De reis om de wereld in 80 dagen / van Jules Verne ; illustraties: Paolo Antista, Fabio Lai, Walter Leoni, Roberta Tedeschi en Lucia Usai ; vertaling [uit het Italiaans]: Language Link i.s.m. Traduco. - Vertaling van: Il giro del mondo in 80 giorni ; Op naar de prehistorie / vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; tekeningen: Giuseppe Ferrario en Giulia Zaffaroni (inkleuring). - Vertaling van: Dinosauri in azione! ; Geheime missie: Olympische Spelen / vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo ; illustraties: Cinzia Marrese, Vittoria Termini, Silvia Bigolin en Andrea Denegri. - Vertaling van: Lo strano caso dei giochi olimpico
ISBN 9789085923510
PPN 402195523
Thematrefwoord Reizen ; Tijdreizen ; Olympische Spelen
Taal Nederlands