Spelen met Sophie
Boek

Spelen met Sophie ([2016])/ tekst: Dawn Sirett

Sophie de giraf speelt samen met Lazare, Gabin en andere vriendjes met een bal, een boot en met blokken. Vierkant hardkartonnen prentenboekje gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties en voelelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vierkant boekje met afgeronde hoeken, stevige, kartonnen bladzijden en een gewatteerd omslag. Op elke dubbele pagina staat een tekening waarin een voelelement is opgenomen: zachte stof, geribbeld karton, glad plastic, reliëf of krakend papier. De illustraties zijn uitgevoerd in zachte kleuren en bevatten al veel details. De (vrij lange) tekst staat in de illustratie en beschrijft een scène waarin giraf Sophie speelt met haar dierenvriendjes. Ook worden bijpassende geluiden of handelingen benoemd. Op het voorplat staat een foto van een rubberen giraf (Sophie is al ruim vijftig jaar een populair rubberen knuffeldier) tegen een getekende achtergrond. In de serie 'Sophie la girafe' verschenen ook 'Een dag met Sophie', 'Kleuren' en 'Eerste woordjes'*. Sophie is al decennialang een begrip in Frankrijk en verovert inmiddels ook de Nederlandse markt (zie voor babyproducten: sophiedegiraf.nl). Aantrekkelijk, educatief boekje in retrostijl, voor een breed publiek. Ook al is het inhoudelijk nog iets te complex, toch al leuk om te bekijken met baby's vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312863

Titel Spelen met Sophie
Uniforme titel Sophie la girafe®
Auteur Dawn Sirett
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslagtitel. - Omslag vermeldt: Sophie la girafe® - Vertaling van: Playtime with Sophie. - London : Dorling Kindersley, (c)2014
ISBN 9789048312863
PPN 39988775X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Spelen ; Voelboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Baby voelboekje
Boek

Baby voelboekje (2008-...)

vol.
Uitgeleend