De premier
DVD

De premier ([2017])/ een film van Erik Van Looy

De Belgische premier wordt ontvoerd en verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. Hij zal hen alleen levend terugzien als hij de Amerikaanse president vermoordt.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Erik Van Looy (The loft; De zaak Alzheimer) met Koen De Bouw (Het vonnis) in de hoofdrol. Michel Devreese, de premier van België, wordt ontvoerd door een gewapende bende. Ze eisen dat hij de president van Amerika vermoordt (Saskia Reeves), die later die dag een staatsbezoek brengt aan België. Zo niet, dan vermoorden ze zijn vrouw en kinderen, die ook in hun macht zijn. De Vlaamse recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. Erik Stockman (Humo 20-10-'16) schrijft: '(...) het tempo, de plotstructuur en de dialogen zijn wel overduidelijk op Amerikaanse leest geschoeid (...)'. Van Looy ziet in de tweede helft van de film een 'overbodige plotwending' en vindt de ontknoping niet sterk, maar beoordeelt de film als geheel als een 'lekker onderhoudende thriller' met een 'sterke hoofdacteur'.

Specificaties

Nederlands | 8719372003114

Titel De premier
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Erik Van Looy ; Koen De Bouw ; Saskia Reeves
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Koen De Bouw, Saskia Reeves, Charlotte Vandermeersch, Adam Godley. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de film: België : FBO, 2016
ISBN 8719372003114
PPN 409040207
Genre thriller
Taal Nederlands