Mode & kostuum
Boek

Mode & kostuum ([2016])/ Bianca M. Du Mortier, met bijdragen van: Mieke Albers, Sara van Dijk, Maaike Geenevasen, Carola Holz, Marjolein Koek, Aline Letrange, Art Néss Proano Gaibor, Suzan Meijer, Frederique van Reij, Eveline Sint Nicolaas, Harm Stevens, Birthe Weijkamp

Overzichtscatalogus van de kostuumcollectie van het Rijksmuseum in Amsterdam, met kledingstukken en mode-accessoires van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Het Rijksmuseum te Amsterdam heeft een enorme kostuumcollectie met kledingstukken vanaf de zeventiende tot en met de twintigste eeuw. Vrouwen- en mannenkleding, schoenen, hoeden en eindeloos veel mode-accessoires. Deze catalogus pretendeert geen volledigheid, maar geeft wel een overzicht van de rijkdom van de kostuumcollectie van het nationale museum van Nederland. Prachtig gefotografeerd en geïllustreerd leidt dit boek de lezer (en kijker) door eeuwen kleurige kostuumgeschiedenis, aan de hand van allerlei opmerkelijke modedetails. Alhoewel niet iedereen de essentie van 'ingeweven metaaldraad' of 'decoratieve geplooide stroken' zal willen weten, is het een boek waarin je blijft bladeren om de foto's te bekijken. Corsetten, pailletten, wandelkostuums, sleepjaponnen, redingotes, galajassen en robes, het komt allemaal voorbij en neemt in de meeste gevallen een boeiend (Nederlands) verhaal met zich mee.

Specificaties

Nederlands | 9789462083387 | 326 pagina's

Titel Mode & kostuum
Uniforme titel Mode en kostuum
Auteur Bianca M. Du Mortier
Secundaire auteur Mieke Albers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rijksmuseum, [2016]
Overige gegevens 326 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met nai010 uitgevers - Met literatuuropgave
ISBN 9789462083387
PPN 408207663
Rubriekscode 907.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kostuumkunde; Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Kostuumkunde