Zoekboek dieren
Boek

Zoekboek dieren met grote uitklapplaten! ([2017])/ Fermín Solís, tekst: Libby Walden ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Er is veel te zien op de boerderij, in het oerwoud en in zee. Kun jij de kaartspelende toekans vinden, de verlegen struisvogel en nog 120 andere grappige dieren? Hoog smal dunkartonnen zoekplatenboek met grappige, gedetailleerde kleurenillustraties en aan weerszijden uitklapbare pagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Zoekspelletjes blijven voor kinderen altijd een leuke, spannende activiteit. Dit boek geeft een beeld van zes uiteenlopende plekken op aarde - van een poolgebied (waar ijsberen en pinguïns tegelijk voorkomen!) tot de savanne en van het platteland tot het grote bos, waarin allerlei dieren gezocht kunnen worden. Elke spread bevat links en rechts een vrijwel paginagrote flap, waarop op grappige manier staat beschreven en getekend wat gezocht moet worden, zoals een walrus met een paraplu, kaartspelende toekans en een verlegen struisvogel. Door het openklappen van de pagina's wordt de onderliggende (tekstloze) zoekplaat twee keer zo groot. De kleurrijke illustraties vragen geconcentreerd speurwerk, want de verschillen zitten letterlijk in de details en de dieren zijn op alle platen in grote getalen aanwezig (in totaal 120 dieren). Gezien de doelgroep, de gehanteerde lettergrootte en de omschrijving van de dieren, zal het noodzakelijk zijn om de zoekopdrachten samen met een begeleider uit te voeren. Een leuk uitnodigend zoekboek waar kinderen graag mee aan het werk zullen gaan. In dezelfde opzet verscheen ook 'Zoekboek Onderweg'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314447

Titel Zoekboek dieren : met grote uitklapplaten!
Uniforme titel Dieren
Auteur Fermín Solís
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Libby Walden ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Search and find : animals. - London : Caterpillar Books, 2016
ISBN 9789048314447
PPN 407939199
Thematrefwoord Dieren ; Zoekboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands