Zoekboek onderweg
Boek

Zoekboek onderweg met grote uitklapplaten! ([2017])/ Fermín Solís, tekst: Libby Walden ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Er is veel te zien in de stad, op de boerderij, het station en op het vliegveld. Kun jij de pientere pony vinden en de dappere duiker en een bellende zakenman? Hoog smal dunkartonnen zoekplatenboek met grappige, gedetailleerde kleurenillustraties en aan weerszijden uitklapbare pagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Middelgroot, dunkartonnen prentenboek in opvallend smal, hoog formaat met stevig omslag en afgeronde hoeken. Het thema 'onderweg' is verdeeld over zes locaties: de stad, het platteland, op het water, het station, de bouwplaats en het vliegveld. Op uitklapbare bladzijden zowel links als rechts wordt met een zin op rijm en daaronder gemiddeld tien detailplaatjes met de omschrijving erbij, aangemoedigd om te gaan zoeken. Dat kan na het openklappen van de bladzijden op de grote plaat (ruim dubbel A4 in liggend formaat) eronder. Wat gezocht moet worden wordt origineel omschreven met lidwoord en bijvoeglijk naamwoord, waardoor vaak een alliteratie ontstaat, bv. een pientere pony, een dappere duiker, maar ook een bellende zakenman en een slapende passagier. Op de plaat is op die manier veel te kijken, aan te wijzen en te bespreken. De kleurrijke taferelen zijn digitaal gemaakt door een bekende Spaanse striptekenaar. Zijn eigenzinnige stijl geeft vaart en humor mee en nodigt uit tot ontdekken. Aantrekkelijk en origineel, bruikbaar voor de woordenschat, urenlang kijkplezier en herhaling waardoor sommige wat ingewikkeldere omschrijvingen zoals 'een bijziende mol' en 'een popster op tournee' ook snel vertrouwd zullen worden. Tegelijkertijd verscheen 'Zoekboek Dieren'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314454

Titel Zoekboek onderweg : met grote uitklapplaten!
Uniforme titel Onderweg
Auteur Fermín Solís
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Libby Walden ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Search and find : on the go. - London : Caterpillar Books, 2017
ISBN 9789048314454
PPN 407939180
Thematrefwoord Zoekboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands