Jezus is geboren
Boek

Jezus is geboren ([2016])/ tekst: Peter Boer, illustraties: Daan van Oostenbrugge

De Bijbelverhalen over de geboorte van Jezus (Kerstmis) en de wijzen uit het oosten (Driekoningen) worden naverteld op rijm. Ze kunnen ook worden gezongen. Keerdruk met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Origineel omkeerprentenboekje met aan de ene kant het verhaal van Kerstmis en aan de andere kant dat van Driekoningen. Derde deeltje in de serie 'Bijbelverhalen op rijm'* in oblong formaat en met expressieve illustraties in heldere kleuren, waarop de figuren wel vrij statisch zijn afgebeeld. De tekst staat in versvorm in een pastelkleurig font onder de illustraties. Op elke bladzijde staan vier regels in gebroken of gekruist rijm. De tekst kan gezongen worden op de wijs van zeven bekende christelijke liederen en liedjes, die voorin vermeld staan (onder meer 'Hoger dan de blauwe luchten'). Jonge kinderen zullen dit wel leuk vinden. Beide verhalen zijn relatief trouw aan de brontekst, waarbij er bijvoorbeeld geen ezel aan te pas komt als Jozef en Maria naar Bethlehem reizen en de wijzen pas op bezoek komen nádat Jezus is voorgesteld in de tempel en is bewonderd door Simeon en Anna. Mede hierdoor een onderscheidend boekje in zijn genre. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402901146

Titel Jezus is geboren
Auteur Daan van Oostenbrugge
Secundaire auteur Peter Boer
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : [B.V. Uitgeverij De Banier], [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 × 20 cm
Annotatie Op omslag: lees en zing - Keerdruk met: De wijzen uit het Oosten / tekst: Peter Boer ; illustraties: Daan van Oostenbrugge. - 15 ongenummerde pagina's
ISBN 9789402901146
PPN 406349657
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen

Relaties/Serie

Bijbelverhalen op rijm
Boek

Bijbelverhalen op rijm (2015-...)

vol. 3
Uitgeleend