Ik ben nummer Vier - op leven en dood
Boek

Ik ben nummer Vier - op leven en dood ([2017])/ Pittacus Lore, vertaling [uit het Engels] Joost van der Meer en William Oostendorp

De Mogs hebben de aarde bereikt. De Garde moet proberen hun menselijke bondgenoten te vinden om samen tegen de Mogs te vechten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toen de Mogadorians (Mogs) dik negen jaar terug de bewoners van planeet Loriën afslachtten, konden negen jonge aliens, samen 'de Garde', ontsnappen en omdat ze er als mensen uitzien, onderduiken op aarde. Later willen ze Loriën bevrijden van de Mogs en hun leider, Setrakus Ra, maar om dat te voorkomen jagen de Mogs op de Garde, die speciale erfgaven hebben, met een getalsnaam worden aangeduid en alleen in numerieke volgorde gedood kunnen worden. Die erfgaven zijn niet genoeg om de Mogs te verslaan en de Garde zoekt hulp van het Amerikaanse leger. Om en om vertellen John Smith, Number Four en de niet bij naam genoemde Number Six hoe het verder gaat. Dit slotdeel van de zevendelige serie 'De Loriën Kronieken' van de twee onder pseudoniem schrijvende Amerikanen volgt op 'Het lot van Tien'* en kan niet zelfstandig gelezen worden. Dit slot werd beter besproken dan de delen ervoor. Het verhaal begint traag, maar krijgt dan tempo, de dialogen zijn niet geweldig, maar de serie wordt goed en ook positief afgerond. Ook in het Engels aangeboden: 'I am Number Four : United as One'**.Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789400508385 | 317 pagina's

Titel Ik ben nummer Vier - op leven en dood
Auteur Pittacus Lore
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 317 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: I am number Four - united as one
ISBN 9789400508385
PPN 407879080
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Buitenaardse wezens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Loriën-kronieken
Boek

De Loriën-kronieken (2017)

vol. b. 7
Uitgeleend
Pittacus Lore