De vloeibare samenleving
Boek

De vloeibare samenleving hoe digitalisering en globalisering de wereld veranderen ([2017])/ Peter Hagedoorn, redactie: Elibro Tekst & Redactie

De auteur wil aantonen dat het tijd wordt dat ook de digitale wereld bestuurd en geregeerd moet worden. Het wordt tijd dat politici en beleidsmakers werk gaan maken van bestuurlijke modellen wil deze digitale samenleving de 'klassieke samenleving' niet gaan ontwrichten.Beschrijving van de disruptie waarin de traditionele 'klassieke' bedrijven worden vervangen door onlinediensten en de bedreigingen en risico's van deze ontwikkelingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een reflectie op de voortschrijdende digitalisering en globalisering van de wereld. Beschrijving van de grote veranderingen die momenteel plaatsvinden: de disruptie waarin de traditionele 'klassieke' bedrijven worden vervangen door onlinediensten en de bedreigingen en risico's van deze ontwikkelingen. De schrijver onderkent de noodzaak voor een digitale agenda op mondiaal en nationaal niveau om deze ontwikkelingen beheersbaar te houden. Hij sluit af met een vooruitblik op hoe onze samenleving anno 2117 eruit zou kunnen zien. Interessant voor beleidsmedewerkers, politici, organisatieontwikkelaars en economen. Met inhoudsopgave. Zonder literatuurlijst. Zwart-wit uitvoering.

Specificaties

Nederlands | 9789492221742 | 113 pagina's

Titel De vloeibare samenleving : hoe digitalisering en globalisering de wereld veranderen
Auteur Peter Hagedoorn
Instelling /Elibro Tekst & Redactie, Schagen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Futuro Uitgevers BV, [2017]
Overige gegevens 113 pagina's - 23 cm
ISBN 9789492221742
PPN 408669705
Rubriekscode 311
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Informatiemaatschappij ; Digitalisering; Maatschappij ; Digitale communicatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Informatie-maatschappij