Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Geschiedenis van de joden in Nederland
Boek

Geschiedenis van de joden in Nederland (2017)/ onder redactie van J.C.H. Blom (voorzitter), D.J. Wertheim (secretaris), H. Berg, B.T. Wallet

Geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot heden ten dage over de leefwijze van de joden in Nederland, toegespitst op elementen van integratie, de positieve beinvloeding op cultureel, economisch en wetenschappelijk gebied en op de eigen culturele identiteit.

Aanwezigheid

Recensie

'De geschiedenis van de joden in Nederland kent vele gezichten.' Zo opent de herziene editie van dit oorspronkelijk in 1995 verschenen standaardwerk over de geschiedenis van de joden in ons land. Tien auteurs beschrijven een tijdvak vanaf de middeleeuwen, de eerste gedocumenteerde vestiging van een joodse gemeenschap in de Lage Landen, tot in onze tijd. In de gerenommeerd geworden eerste editie richtten de auteurs hun aandacht vooral op de Nederlandse context van de joden als minderheid; in de herziene editie hebben ze meer oog voor internationale verbanden. Ook vervagen traditionele periodisering en beeld van veronderstelde scheidingen binnen de joodse gemeenschap. Op basis van voortschrijdende inzichten werden hoofdstukken herzien of volledig herschreven. Een nieuwe generatie onderzoekers komt aan het woord in de bijdragen van dr. B.T. Wallet en dr. I.E. Zwiep. Dankzij uitvoerige annotaties kon de bibliografie worden ingekort. Illustraties en personenregister completeren het naslagwerk.

Specificaties

Nederlands | 9789460034374 | 589 pagina's

Titel Geschiedenis van de joden in Nederland
Secundaire auteur J.C.H. Blom ; D.J. Wertheim ; H. Berg ; B.T. Wallet
Type materiaal Boek
Editie Grondig vernieuwde en uitgebreide tweede editie;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, 2017
Overige gegevens 589 pagina's, 24 ongenumerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 1995 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789460034374
PPN 407620273
Rubriekscode 931.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joden; Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Joden