Pasen
Boek

Pasen klaar voor de start, zoeken maar! ([2017])/ illustraties: Sandrine L'amour, vertaling [uit het Engels]: Jeanet Hamstra

Jezus eet voor de laatste keer met zijn vrienden en wandelt in de tuin. Onderweg komt hij allerlei dingen tegen. Help je hem zoeken? Bijbels (zoek)prentenboekje met het paasverhaal, vijf ronde tabs en kleurenillustraties. Voor protestants-christelijke kinderen van ca. 2 t/m 4 jaar.

Recensie

Hardkartonnen bijbels (zoek)prentenboekje waarin het klassieke paasverhaal over Jezus die verraden wordt door een van zijn vrienden, gevangen wordt genomen en sterft aan het kruis kort wordt naverteld. Het verhaal eindigt met de opstanding. Het glanzend gelamineerd prentenboekje bevat vijf halfronde tabs om de bladzijden makkelijk om te slaan. Ze zijn geschikt voor kleine handjes. Op de tabs staan kleine plaatjes die terugkomen in de paginagrote illustraties. Op elke linkerpagina staat een vier- tot vijfregelige tekstblok met een Bijbelverwijzing. De tekst in korte zinnen en met een enkele dialoog is vrij goed op de doelgroep afgestemd. Daaronder zijn acht kleine afbeeldingen van onderdelen uit het verhaal die op de grotere afbeelding kunnen worden opgezocht. Dat zijn bv. een helm, schorpioen, een uil nog meer. Kinderen zullen het leuk vinden om hiermee bezig te zijn. De (computer)illustraties in heldere kleuren ogen erg vol. De afgebeelde figuren hebben nauwelijks gezichtsuitdrukking. Uitgave vanuit protestant-christelijke achtergrond om samen met de allerjongsten te bekijken of uit voor te lezen. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086011629

Titel Pasen : klaar voor de start, zoeken maar!
Auteur Sandrine L'amour
Secundaire auteur Jeanet Hamstra
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Easter story : ready, set, find. - Scandinavia Publishing House
ISBN 9789086011629
PPN 408753935
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen; Zoekboeken
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen