Het langste natuurpad van Nederland
Boek

Het langste natuurpad van Nederland 459 km wandelen over onverharde paden en trage wegen ([2017])/ tekst, routes en fotografie (tenzij anders vermeld): Paul Böhre, Fanny Glazenburg, Niels Kooyman, Idde Lammers, Bob Luijks, Daniël Mulder, Diederik Plug en Caroline Vogel, cartografie: Anton van Tetering/studio Haverstraat

Beschrijving van een langeafstandswandelroute in 32 etappen (van 8 tot 28 km), van Delfzijl in Noordoost-Groningen naar Goirle in Noord-Brabant, tegen de Belgische grens.

Aanwezigheid

Recensie

Nederland is een nieuw langeafstandspad rijker. Een van 459 km van Delfzijl in Noordoost-Groningen naar Goirle in Noord-Brabant, tegen de Belgische grens. Uitgezet door medewerkers van het natuurtijdschrift Roots. Bijzonder aan dit pad is dat er zoveel mogelijk onverharde paden in opgenomen zijn, iets waar de meeste wandelaars heel blij van worden. De route dwars door Nederland is opgedeeld in 32 etappen, tussen de 8 en 28 km. Het gidsje is mooi vormgegeven met duidelijke kaartjes, puntige routebeschrijvingen en vele fraaie kleurenfoto's. De achtergrondinformatie gaat vooral over de natuur (dieren, planten en landschappen). Nummers in de beschrijvingen corresponderen met nummers op de kaartjes, zodat je snel kunt achterhalen waar je precies bent. Dat is erg handig, want het gebeurt meer dan eens dat je 'verdwaalt' in een routebeschrijving. De route voorziet niet in logistieke zaken als overnachtingen of praktische afreisopties. Niet alle etappen eindigen bij een bushalte. Wel wordt de horeca onderweg aangegeven. De etappen en kaartjes zijn ook te downloaden via de website van Roots. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059567009 | 159 pagina's

Titel Het langste natuurpad van Nederland : 459 km wandelen over onverharde paden en trage wegen
Secundaire auteur Paul Böhre ; Anton van Tetering
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met het tijdschrift Roots
ISBN 9789059567009
PPN 406411409
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Groningen (provincie) ; Wandeltochten; Drenthe ; Wandeltochten; Overijssel
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wandeltochten