Luna en de Pretparkplaneet
Boek

Luna en de Pretparkplaneet ([2017])/ Philip Reeve, illustraties door Sarah McIntyre ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Luna (10) woont bij Jinks en Ter Haar op de Pretparkplaneet. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, doen alle attracties gek. Kan Luna zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Tien jaar geleden vergat iemand een groot, blauw ei in een karretje van de achtbaan op de Pretparkplaneet, waar allerlei buitenaardse wezens komen. Jinks en Ter Haar bewaarden het ei en toen daar een poosje later Luna uitkroop, mocht ze in het kamertje boven de Gevonden Voorwerpen blijven wonen. Luna mag Jinks en Ter Haar soms helpen met klusjes, zoals het ontstoppen van de mega-kloenkzuigers en vervangen van tandwielen van de terror-topspin. Ze wil dolgraag ook kermisklusser worden, maar meestal mag ze niet mee omdat de reparaties te lastig zouden zijn voor meisjes van tien. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, gaat alles mis. De glijbaan glijdt niet meer maar lanceert, de toffeemachine ontploft, de eendenvijver is lek... Kan Luna uitvinden waarom de attracties kapotgaan en zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Dit licht absurdistische, fantasievolle verhaal is vlot geschreven en het taalgebruik is hedendaags. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met oranje/zwart/witte tekeningen die het verhaal leuk aanvullen. Vrolijk en grappig verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314317 | 214 pagina's

Titel Luna en de Pretparkplaneet
Auteur Philip Reeve
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sarah McIntyre ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 214 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Jinks and O'Hare funfair repair. - Oxford : Oxford University Press, 2016
ISBN 9789048314317
PPN 407817735
Genre science-fiction
Thematrefwoord Kermissen ; Vondelingen ; Buitenaardse wezens
Taal Nederlands