Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Een voetbal voor de vrede
Boek

Een voetbal voor de vrede een waargebeurd verhaal ([2015])/ een verhaal van Géraldine Elschner, geïllustreerd door Fabien Doulut ; Nederlandse tekst van [vertaling uit het Duits] Joukje Akveld

Leo (ik-figuur) gaat met zijn vader naar de plek, waar zijn overgrootvader in de oorlog (1914) heeft gevochten. Op kerstavond was het even vrede en speelden ze een potje voetbal. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Recensie

Leo (ik-figuur) en zijn vader gaan met Kerstmis terug naar de plek waar overgrootvader Jozef in de Eerste Wereldoorlog heeft gevochten. Daar spelen ze na in kostuums uit die tijd, dat de Britse, Duitse en Franse soldaten op kerstavond het vuur staakten, met elkaar Kerstmis vierden en met elkaar voetbalden. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De teksten en de prachtige sfeervolle illustraties in donkere kleuren vullen elkaar aan. De teksten zijn in een vlotte stijl geschreven, waarbij een mooie overgang van heden naar verleden en weer terug wordt gemaakt, zonder dat dat verwarring schept. Het omslag toont een grote voetbal met in foliedruk een soldaat met een verlichte kerstboom en eromheen een aantal details uit het verhaal. Ook te gebruiken bij het venster De Eerste Wereldoorlog van de geschiedeniscanon. Voor kinderen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar een prachtig en ontroerend (kerst)verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789051160925

Titel Een voetbal voor de vrede : een waargebeurd verhaal
Auteur Fabien Doulut
Secundaire auteur Géraldine Elschner ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Ein Ball für den Frieden. - Keulen : TintenTrinker Verlag, (c)2014
ISBN 9789051160925
PPN 322089700
Rubriekscode 927.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog I; 1914 ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog I