Paarden en pony's
Boek

Paarden en pony's ([2016])/ tekst en concept: Andrea Schwendemann, tekeningen: Maria Mähler; cartoons: Billa Spiegelhauer ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Kirsten Verhagen

Waarom houden we zoveel van paarden? Wie werken er met paarden? Ruim 25 vragen over paarden en pony's worden uitgebreid beantwoord. Met spiraalband, uitvouwbare bladzijden en veel kleurenfoto's en andere, ook schematische, illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Waarom houden we zoveel van paarden? Wie werken er met paarden? Stevige uitgave in ringband met drie uitklapbare bladzijden, verdeeld in 27 korte hoofdstukken waarin allerlei vragen over paarden en pony's worden beantwoord. Opvallende eigenschappen, kenmerken en weetjes over paarden komen breed aan de orde en worden uitgelegd. Erg leuk en interessant is de uitleg over de paardenfamilie. Want welke dieren horen eigenlijk tot de paardenfamilie en wat gebeurt er als een zebra verliefd wordt op een ezel? Ook de verzorging en wetenswaardigheden zoals bijvoorbeeld de gangen van het paard ontbreken niet, deze komen in de latere hoofdstukken voorbij. Het boek (A4-formaat) bevat veel kleurenfoto's die zijn aangevuld met realistische kleurentekeningen. Striptekeningen van een meisje met haar pony zorgen regelmatig voor de vrolijke noot. De lay-out is aantrekkelijk. De op het omslag beoogde doelgroep 'vanaf 8' is iets aan de lage kant. Het taalgebruik met regelmatig lange zinnen is voor hen iets te hoog gegrepen. Fraaie en verzorgde uitgave over paarden en pony's, met informatie die men in de meeste paardenboeken niet tegenkomt. Daardoor aanbevolen voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745528 | 54 pagina's

Titel Paarden en pony's
Auteur Andrea Schwendemann
Secundaire auteur Maria Mähler ; Billa Spiegelhauer ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: ProfiWissen Pferde. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, 2013. - (Wieso? Weshalb? Warum?)
ISBN 9789044745528
PPN 407522727
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden

Relaties/Serie

Hoe? Wat? Waarom?
Boek

Hoe? Wat? Waarom? (2003-...)

vol.
Uitgeleend