Geen pijn, geen angst, geen leven
Boek

Geen pijn, geen angst, geen leven de veerkracht voorbij ([2017])/ Stanneke Lunter, met bijdragen van Jan Meerdinkveldboom en Ineke Rood ; illustraties: Jitske

Verslag van de ziektegeschiedenis en zelfdoding van een zeventienjarig meisje, met beschouwingen van haar nabestaanden en adviezen voor mensen in een dergelijke situatie om daarmee om te gaan.

Recensie

De auteur (1961) is psychiater en moeder van drie kinderen, waarvan de jongste dochter Jitske in 2014 op zeventienjarige leeftijd zelfmoord pleegde. Er zijn bijdragen van jeugdpsychiater Jan Meerdinkveldboom en van de psychotherapeute Ineke Rood. Het boek met een voorwoord van bijzonder hoogleraar Jos de Keijser bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt het leven van Jitske beschreven. De eerste verhaallijn in dit deel handelt over haar ziekteperiode; de tweede verhaallijn, in een andere kleur, gaat over de periode na haar overlijden. Er komen ook diverse reflecties op de gebeurtenissen voor. In deel twee is de schrijfster als psychiater aan het woord. Behalve illustraties bevat dit mooi vormgegeven boek ook de tekst die uitgesproken werd bij Jitskes uitvaart. Al bij al is het een ontroerend verhaal. Geschikt voor hulpverleners, (huis)artsen, leraren, ouders en nabestaanden van jongeren die door suïcide zijn overleden en voor iedereen die met deze problematiek geconfronteerd wordt.

Specificaties

Nederlands | 9789077179222 | 158 pagina's

Titel Geen pijn, geen angst, geen leven : de veerkracht voorbij
Auteur Stanneke Lunter
Secundaire auteur Jan Meerdinkveldboom ; Jitske"
Type materiaal Boek
Uitgave Heeze : In de Wolken, [2017]
Overige gegevens 158 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789077179222
PPN 407987002
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfdoding; Jongeren; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Zelfdoding