Dinosauriërs quizboek
Boek

Dinosauriërs quizboek ([2015])/ Sarah Khan, illustraties: Sarah Horne ; tekst: Phil Clarke & Sam Taplin

Welke dinosaurier was de grootste? Konden dinosauriers last hebben van luizen? Tientallen (quiz)vragen over dinosaurussen, te beantwoorden via meerkeuze, ja of nee of waar of niet waar. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Recensie

Hoe zwaar was een Diplodicus? Maakte de Archeopteryx een nest in de bomen of op de grond? En is het waar dat de Antarctopelta zijn voeten als sneeuwschoenen gebruikte? De uit het Engels vertaalde dino-quizvragen staan in 47 hoofdstukjes van twee of drie veelkleurige pagina's. Het betreft meerkeuzevragen en vragen waar je kunt kiezen tussen ja-nee en waar-niet waar. Ze beslaan een breed gebied van soorten, individuen, leefwereld en voortplanting tot lichaamsbouw, mythen en fossielen. De stripachtige kleurenillustraties zijn speels en goed gekozen (bv. dino met servet, muisridder op dino-rug). Ze laten de kenmerken duidelijk zien, maar het beeld voor de jonge doelgroep loopt wat uit de pas met de (moeilijker) taal. Het handzame boekje staat bomvol namen en gedetailleerde feiten. Het plezier zit in de plaatjes en in de inventieve meerkeuze-opties (vb. Hij gebruikte zijn kuif... om te vissen. (wat betekent zijn naam?) a. scheermestanden, b. beestvoeten; c. arendsogen). Het zal voor kinderen veelal een kwestie van gokken zijn en (samen) de goede antwoorden erbij zoeken; die zijn achterin opgenomen. Geen inhoudsopgave en (logischerwijs) geen register. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474909716

Titel Dinosauriërs quizboek
Auteur Sarah Khan
Secundaire auteur Sarah Horne ; Phil Clarke ; Sam Taplin
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2015]
Overige gegevens 47 bladen - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Keerzijde tekstpagina's ongenummerd - Vertaling van: Dinosaur quizzes. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2015
ISBN 9781474909716
PPN 40065069X
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Quizvragen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen