Veilig online
Boek

Veilig online (november 2016)/ Dirkjan van Ittersum, verder werkten mee: Ronald Kamp en Yvo Verschoor ; eindredactie: Stefan Boerboom

Een overzicht van de risico's van internetgebruik, zoals phishing, kwaadaardige software en identiteitsfraude, en duidelijke uitleg van oplossingen om dit te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet. Informatie zoeken, mailen, bankieren, winkelen en social media gebeurt allemaal online. Bedrijven en criminelen zitten echter ook online en zijn zeer creatief om gegevens van mensen te achterhalen. Dit boek geeft een overzicht van de risico's die er zijn, zoals phishing, kwaadaardige software en identiteitsfraude, en biedt vervolgens oplossingen om dit te voorkomen. Dit kan door bewust te surfen en fraude te herkennen, de browser, webdiensten en social media apps zoveel mogelijk af te schermen, veilige accounts te gebruiken, het systeem beschermd en up-to-date te houden, te werken via een veilige verbinding en veilig te betalen. Dit alles wordt zeer uitgebreid en duidelijk uitgelegd met handige stappenplannen, tips en weetjes, verduidelijk door vele kleurenafbeeldingen en -screenshots en een vriendelijke lay-out. Handig voor iedereen die zo veilig mogelijk online wil zijn. Geschikt voor tablet, laptop, pc en smartphone met Windows, MacOS, iOS of Android.

Specificaties

Nederlands | 9789059513709 | 222 pagina's

Titel Veilig online
Auteur Dirkjan van Ittersum
Instelling /Consumentenbond
Secundaire auteur Ronald Kamp ; Stefan Boerboom
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : Consumentenbond, november 2016
Overige gegevens 222 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789059513709
PPN 40790140X
Rubriekscode 521.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computerbeveiliging
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computer-beveiliging