Freeform haken
Boek

Freeform haken creatieve vormen en patronen om te haken ([2017])/ Carol Meldrum, fotografie: Lydia Evans ; vertaling [uit het Engels]: Angelique den Brok

30 patronen met stap-voor-stap uitleg voor het uitproberen van meer onverwachte vormen haakwerk. Met (detail)foto's in kleur.

Recensie

Freevorm haken is het loslaten van de standaard geometrische figuren en het (spontaan) uitproberen van meer onverwachte vormen. Dit boek toont dat met verschillende soorten haaksteken, motieven en materialen er allerlei mogelijkheden zijn. De eerste 40 bladzijden bevatten uitleg over materialen, inkoop, soorten garen en dikten. De verschillende steken (basis-, reliëf- en structuursteken) worden zowel met stap-voor-stapfoto's als tekstueel uitgelegd. Aparte instructies over hoe hoeken, cirkels, meerderen en minderen, openingen opvullen en motieven verbinden werken. Dan volgen 30 patronen, die dienen als leidraad. Ze zijn ingedeeld in vijf basispatronen (vierkant, cirkels, organisch, opengewerkt, en randen) en lopen per hoofdstuk op qua moeilijkheidsgraad. Elk patroon bevat een uitleg, patrooninformatie, gebruikte materialen en eventueel verwijzing naar de theorie, soms aangevuld met detailfoto's. De werkstukken variëren van een eenvoudige haarband tot grotere en tijdrovende werkstukken zoals de grannysquaretrui. Met duidelijk register. Van de schrijfster van 'Haakpatronen van 30 minuten'*. Zowel de beginnende als de ervaren haakster zullen hier voldoende inspiratie uit kunnen halen.

Specificaties

Nederlands | 9789089987877 | 144 pagina's

Titel Freeform haken : creatieve vormen en patronen om te haken
Auteur Carol Meldrum
Secundaire auteur Lydia Evans ; Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2017]
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Freeform crochet with confidence. - Quintet Publishing Limited, (c)2016
ISBN 9789089987877
PPN 408819219
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken