Sam Schoffel doet het weer!
Boek

Sam Schoffel doet het weer! (2017)/ Paul van Loon, illustraties: Jan Jutte ; foto's Shutterstock

Sam en haar hond Huub lossen voor twee repen chocolade vreemde zaken op. Als er op een dag de wonderlijkste voorwerpen verdwijnen, stort Sam zich vol overgave op dit probleem. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sam en haar hond Huub lossen voor twee repen chocolade vreemde zaken op. Als er op een dag de wonderlijkste voorwerpen verdwijnen, stort Sam zich vol overgave op dit probleem. Ze maakt lijstjes, zoekt naar sporen en deelt tussendoor tips uit over hoe je een goede speurder kunt worden. Tot slot geeft ze nog een uitgebreide cursus om je speurtechniek te ontwikkelen. Grappig verhaal dat door de hoofdpersoon Sam in korte eenvoudige zinnen wordt verteld, AVI-E4. Veel beeldende, kleurige tekeningen die soms met foto's worden versterkt, ondersteunen op een leuke manier het verhaal. Als modern kind maakt Sam graag gebruik van mobiel en e-mail, maar zijn het denkwerk en de avonturen van Sam in de geschreven tekst en de tekeningen waarmee het verhaal wordt geïllustreerd belangrijker. Het boek maakt, ondanks dat het verhaal eerder verschenen is onder de naam 'De allesdief' (1993), een frisse eigentijdse indruk. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048717569 | 89 pagina's

Titel Sam Schoffel doet het weer!
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Jan Jutte
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2017
Overige gegevens 89 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: 2014 - Eerder verschenen onder de titel: De allesdief. - 1993. - (Sam Schoffel meester-speurder) en (Bizon Boek)
ISBN 9789048717569
PPN 409040045
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Verdwijningen
Taal Nederlands