Kerst voor kleine engeltjes
Boek

Kerst voor kleine engeltjes ([2016])/ Julia Stone, Dubravka Kolanovic, vertaling [uit het Engels] Aart de Bonte

Een engel vertelt Maria dat ze de moeder van de zoon van God wordt. Ze vindt het een vreemd idee, want ze is verloofd met Jozef. Hoe zal hij dat vinden? Navertelling van het kerstverhaal met pastelkleurige illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Maria is in haar huisje bezig als er opeens een engel voor haar staat. De engel heeft haar iets heel bijzonders te vertellen: 'Jij wordt de moeder van de zoon van God'. Maria vindt het maar een vreemd idee, want ze is verloofd met Jozef. En zou Jozef dat wel fijn vinden? Zou hij nog met haar willen trouwen als ze al in verwachting is? Gelukkig verschijnt er in de dromen van Jozef ook de engel. Hij legt hem uit dat het kind dat wordt geboren aan alle mensen Gods liefde zal laten zien. Dit verhaal wordt verteld op een vriendelijke toon en in zeer begrijpelijke taal voor de doelgroep. De auteur heeft de moeite genomen om zich in de wereld van het kind te verdiepen om vragen te kunnen beantwoorden die bij dit kerstverhaal aan de orde zouden kunnen komen. De zinnen zijn hierbij bewust kort gehouden. Het vrij kleine boekje heeft wat zoetige illustraties in fraaie pastelkleuren die steeds twee pagina's beslaan. De figuren zelf hebben weinig (gezichts)uitdrukking. Een vriendelijk ogend boekje met het klassieke kerstverhaal over de geboorte van Jezus, prettig verteld. Voor kinderen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621871

Titel Kerst voor kleine engeltjes
Auteur Julia Stone
Secundaire auteur Dubravka Kolanovic ; Aart de Bonte
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst Julia Stone en Illustraties Dubravka Kolanovic - Vertaling van: The Christmas story for little angels. - Oxford : Lion Hudson, (c)2015
ISBN 9789026621871
PPN 404414060
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen