Ballerina
DVD

Ballerina ([2017])/ regie Eric Summer, Éric Warin

Het weesmeisje Félicie (11) droomt ervan om ballerina te worden. Samen met haar beste vriend Victor vlucht ze naar Parijs om auditie te doen bij een beroemde dansschool. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Frans-Canadese 3D-animatiefilm van Eric Summer en Éric Warin. Het verhaal begint in 1884 in Bretagne. Het weesmeisje Félicie (11) heeft nooit balletles gehad, maar toch droomt ze ervan sterdanseres te worden bij de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en belandt in Parijs. Victor, die uitvinder wil worden, gaat aan het werk als hulpje van ingenieur Gustave Eiffel. Félicie weet dankzij een list aangenomen te worden bij de grote dansschool van de Parijse Opera. Het kost haar moeite vrienden te maken en ook de lessen zijn heel zwaar. Gelukkig krijgt ze hulp van Victor en van Odette, de schoonmaakster van de Opera, die vroeger prima ballerina is geweest. Kan ze haar droom waarmaken: de rol van Klara dansen in De notenkraker? De recensenten geven 3 sterren. Dana Linssen (NRC 20-12-'16): '(...) Opvallend is dat bijna alles op moderne muziek is getoonzet. Het is geen storend anachronisme, maar het is wel zonde dat de rijke balletmuziekgeschiedenis nu niet benut kan worden voor de diversiteit aan scènes, van achtervolgingen tot romantiek, van contemplatie tot jaloezie en verzoening.' Floortje Smit (Volkskrant 22-12-'16): '(...) een ouderwetsig, voorspelbaar, maar uiterst charmant avontuur (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 541237000828

Titel Ballerina
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eric Summer ; Éric Warin
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Films, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands of Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk, 2016
ISBN 541237000828
PPN 409063746
Genre sport
Thematrefwoord Ballet
Taal Nederlands