Kappen!
DVD

Kappen! ([2017])/ regie Tessa Schram

De twee beste vrienden van Sander trekken steeds meer op met de gewelddadige Emiel. Als het drietal een jongen mishandelt, wordt Sander hiervan beschuldigd. Ook Indra, op wie Sander verliefd is, raakt erbij betrokken. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jeugddrama naar het boek* van Carry Slee, in 2001 bekroond met de Prijs van de Jonge Jury. Voor regisseur Tessa Schram is het de tweede Carry Slee-verfilming, na 'Pijnstillers'. Dit keer gaat het verhaal over foute vrienden, groepsdruk en jezelf durven zijn. Sander (gespeeld door Tonko Bossen) is verliefd op Indra (Bente Fokkens), maar is bang dat het niet wederzijds is. Sander twijfelt ook over zijn twee beste vrienden, die steeds meer in de ban raken van de gewelddadige Emiel (Tobias Kersloot). Op een dag ziet Sander hoe het drietal een kwetsbare jongen mishandelt. Vervolgens dreigt Sander hiervan de schuld te krijgen. Als hij zijn onschuld probeert te bewijzen, wordt Indra bedreigd en belandt hij zelf na mishandeling in het ziekenhuis. In vrijwel alle recensies (o.a. FilmTotaal, Telegraaf, Parool, Volkskrant, NRC, 7Days) kreeg de film drie sterren. Deze verfilming bevat opvallend veel spanning. Berend Jan Bockting (Volkskrant 15-12-'16) schrijft: '(...) de spanning - de verstopscène achter een tuinhekje is niets minder dan Young Hitchcock - vergoedt ditmaal veel.' Volgens Fabian Melchers (filmtotaal.nl) slaat het drama op zeker moment zelfs om 'naar een onvervalste thriller. Voor Slee-begrippen zit er veel dreiging in.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8715664118245

Titel Kappen!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tessa Schram ; Tonko Bossen ; Joes Brauers ; Carry Slee
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Tonko Bossen, Joes Brauers, Bente Fokkens, Timo Wils. - Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Carry Slee - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 8715664118245
PPN 408572558
Thematrefwoord Mishandeling ; Vriendschap ; Pesten
Taal Nederlands