321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt
Boek

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt ([2017])/ Mathilda Masters, met illustraties van Louise Perdieus

Er zijn meer mannen dan vrouwen op aarde. Sommige lichaamsdelen gebruik je niet. Lees in totaal 321 van dit soort verrassende weetjes over sport, het lichaam, geschiedenis, taal en wetenschap. Met illustraties in zwart-wit en vaak enkele kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WETENSWAARDIG HEDEN MAST
  • Aanwezig
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WETENSWAARDIG HEDEN MAST

Recensie

Het giftigste dier ter wereld is een kwal, Julius Caesar was een ijdeltuit en de grootste sluis ter wereld ligt in Antwerpen. In dit vrij kloeke boek staan de meest uiteenlopende weetjes, gegroepeerd in twaalf onderwerpen met speelse titels als: 'allemaal beestjes', 'jouw fantastische lichaam', 'sporten is (meestal) gezond', 'op reis door de geschiedenis' en 'de wondere wereld van de wetenschap'. Sommige weetjes zijn redelijk bekend ('In de middeleeuwen dronken kinderen bier'), andere minder, zoals: 'Als je veel geld hebt, vertelt niemand je dat je vals zingt'. De uitleg is vrij uitgebreid - soms een hele pagina - en vlot, toegankelijk en met humor geschreven. De schrijfster spreekt de lezer direct aan. Overzichtelijke en stijlvolle opmaak met kleine gedetailleerde getekende illustraties in zwart-wit en veelal een of meerdere steunkleuren. In de categorie weetjesboeken is dit een uitschieter naar boven, vanwege de interessante inhoud, de goede uitleg, de aansprekende schrijfstijl, de fraaie illustraties en de verzorgde vormgeving. Alleen jammer dat een gedetailleerde inhoudsopgave of register ontbreekt. De auteur ('ontdekkingsreizigster') schreef ook een reeks fictieboeken voor de jeugd onder de titel 'De keukenprins van Mocano'. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401441216 | 287 pagina's

Titel 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt
Uniforme titel Driehonderdeneenentwintig superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt
Auteur Mathilda Masters
Secundaire auteur Louize Perdieus
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 287 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789401441216
PPN 411237438
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden