Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland
Boek

Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland 10 rondwandelingen langs militair erfgoed ([2017])/ auteurs Arthur van Beveren, Jeroen Rijpsma, Nick Warmerdam, communicatie & redactie Carla van Gaalen ; fotografie Arthur van Beveren

Gids met wandelroutes langs voormalige stellingen van de Atlantikwall, in natuurgebieden en bebouwde omgevingen, langs de kust van Zuid-Holland, met achtergrondinformatie.

Recensie

Wandelgids met tien rondwandelingen tussen de 4,8 en 13 km langs de overblijfselen van de Atlantikwall in Zuid-Holland. De kustverdediging van Nazi-Duitsland strekte zich uit van het noorden van Noorwegen tot het zuiden van Frankrijk en werd gebouwd om een aanval van de geallieerden vanaf zee tegen te gaan. De linie bestond uit een reeks bunkers en stellingen die samen de keten van verdediging vormden. Er zijn nog veel bouwwerken in het landschap achtergebleven, die nu als militair erfgoed gezien worden. De wandelingen voeren tussen Noordwijk en Goeree langs deze herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Omdat ze vooral in de duinen liggen, krijgen de wandelingen zowel een natuurlijk als cultureel karakter. De gids is mooi vormgegeven met aantrekkelijke foto's in kleur en historische in zwart-wit en puntige routebeschrijvingen. De uitgebreide achtergrondinformatie over de bouw, het gebruik en de overblijfselen van de beruchte Atlantikwall is geschreven door kenners van dit onderwerp. Een ander fijn punt van deze gids, is dat alle wandelingen bij elkaar in de buurt liggen. Aan de binnenzijde van de voor- en achterflap een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789078641582 | 143 pagina's

Titel Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland : 10 rondwandelingen langs militair erfgoed
Auteur Arthur van Beveren
Secundaire auteur Jeroen Rijpsma ; Nick Warmerdam ; Carla van Gaalen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Gegarandeerd Onregelmatig, [2017]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789078641582
PPN 409177121
Rubriekscode Zuid-Holland 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Zuid-Holland ; Atlantikwall; Zuid-Holland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Zuid-Holland, Wandeltochten