Het boek voor meisjes met lef
Boek

Het boek voor meisjes met lef een gids voor een episch avontuurlijk leven (2017)/ Caroline Paul, illustraties: Wendy Macnaughton ; ingeleid en bewerkt: Phaedra Werkhoven ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lisette Jonkman

Hoe kun je als meisje je angsten overwinnen en meer zelfvertrouwen krijgen? Bevat ervaringen van de schrijfster met onder andere skien op een gletsjer, weetjes over bekende heldinnen en tips voor nieuwe uitdagingen. Met zwart-wittekeningen. Voor meiden vanaf ca. 15 jaar en voor opvoeders.

Aanwezigheid

Recensie

Deskundigen zeggen al jaren dat kinderen meer buiten moeten spelen en dat ouders ze niet zo moeten betuttelen. Ervan uitgaand dat veel meisjes bang zijn voor nieuwe en enge dingen probeert de schrijfster (ik-figuur) lezeressen te stimuleren om die angsten te overwinnen en op avontuur te gaan. Ze geeft verschillende voorbeelden van wat zij zelf al ondernam van jongs af aan. Van het varen op een gammel vlot, een wereldrecordpoging kruipen, skiën op een gletsjer in Alaska, paragliden en de Golden Gatebridge beklimmen tot beroepen als schub duiker en brandweervrouw. Een aantal avonturen was gevaarlijk en had heel fout af kunnen lopen, een enkele was illegaal. Duidelijk waarschuwt zij hiervoor. Tussen de verhalen staan in aparte kaders voorbeelden van bekende en minder bekende heldinnen (onder anderen het zeilmeisje Laura Dekker), met wat zij gedaan hebben en uitspraken van beroemde sterke vrouwen. Ook worden er veel doetips gegeven om het avontuur aan te gaan. Veel grafische zwart-wittekeningen waarop het nodige te zien en te lezen is, gemaakt door de partner van de auteur. Voor opvoeders van meisjes vanaf een jaar of 12 en voor meiden zelf, vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020608489 | 175 pagina's

Titel Het boek voor meisjes met lef : een gids voor een episch avontuurlijk leven
Auteur Caroline Paul
Secundaire auteur Wendy Macnaughton ; Phaedra Werkhoven ; Lisette Jonkman
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Pepper Books, 2017
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The gutsy girl. - New York : Bloomsbury, 2016
ISBN 9789020608489
PPN 407938796
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Vrouwen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst